MEER HUIS VOOR MINDER GELD
Home » Park Village Le Chat

Vakantiepark Village Le Chat

 

Een familiepark met 240 verschillende bungalows en veel mogelijkheden voor vertier. 

 

Village Le Chat is een gezellig oord voor mensen die juist niet voor Center Parcs kiezen

 

 

Village Le Chat in Ecuras bevindt zich op slechts een dag rijden van Nederland. Het vakantiepark biedt vele (sportieve) mogelijkheden voor het hele gezin. Het ruim opgezette bungalowpark van 33 hectare ligt in het departement Charente op de grens van de Dordogne en de Limousin. In dit heuvelachtige natuurgebied staat een vakantiepark met 240 vrijstaande bungalows, waarvan de grootte van de huizen en tuinen variëren. De streek is in één woord schitterend door de prachtige natuur, de pittoreske dorpjes, vele kastelen en vriendelijke mensen.

 

Beheerder

De beheerder van het park is een Nederlander. Je kunt bij hem terecht bij noodgevallen. In de bungalows liggen informatiemappen met nuttige informatie over het park en alle andere wetenswaardigheden. In het centrum vind je bar/restaurant l'Orangerie, met een gezellig terras ervoor. In het 'winkeltje' koop je brood, croissantjes en kleine boodschappen. Achter het restaurant is een zaal met een enorm tv-scherm om belangrijke evenementen te volgen, zoals het EK en WK voetbal. Verder is er op het park een strandje met ligstoelen aan het meer, een voetbalveld, een veld voor volleybal en badminton, tennisbanen, midgetgolf, twee verwarmde zwembaden (waarvan een peuterbad) met ligstoelen en parasols,  tafeltennistafels en een jeu de boules baan. 

 

Recreatie en sport


Behalve rust en ruimte biedt het vakantiepark ook volop recreatiemogelijkheden. Midden in het park ligt een 3 hectare groot meer, waarin men kan zwemmen, vissen en heerlijk ronddobberen op een luchtbed of in een bootje. Midden in het meer drijft een speeleiland met glijbaan. Twee vlotten brengen mensen via een kabel van de ene naar de andere kant van het meer. Voor kinderen zijn bij het zandstrandje diverse speeltoestellen. Er zijn twee buitenzwembanen, waarvan een voor de allerkleintjes. In de zomervakantie wordt er een aantrekkelijk animatieprogramma gehouden. De kosten hiervoor nemen wij vanaf 2019 voor onze rekening.

 

Foto's boven: 1. zwembad   2. speelveld achter huis 43   3. speelweide bij strandje  4. dobberen op het vlot in het meer

 

 

Je kunt lekker luieren en van de zon genieten op een van de ligstoelen. Er zijn hier parasols, toiletten en douches. Verder leent de omgeving zich uitstekend voor mooie wandeltochten en fietsroutes. Genoeg sport - en spelmogelijkheden. In 2018 is een trimbaan over het hele park aangelegd.

Op loopafstand van het vakantiepark ligt een schitterende golfbaan. Op de Tardoire kan men kanoën. Paardrijden is mogelijk bij diverse maneges. Ook wandklimmen kun je hier beoefenen.  

 

Golfbaan De La Prèze


Direct naast Village Le Chat ligt de Golf de La Prèze: een spectaculaire 18-holes golfbaan van internationaal niveau. Een 9-holes oefenbaan ligt er naast. Door de mooie, natuurlijke ligging op een terrein van 65 ha met heuvels, bossen en veel waterpartijen is deze golfbaan werkelijk een klasse apart. De golfbaan is een ware uitdaging voor de geoefende golfer, omdat de holes in het heuvellandschap liggen. Een extra moeilijkheid! Meer info op: http://www.golfdelapreze.com.  Ook de golfspeler zonder golfvaardigheidsbewijs (GVB) kan zich uitleven op het 18 holes par 3 baan parcours. Golf de la Prèze beschikt verder over een driving range en een pitch- en putting green. Huurders van huizen op Le Chat krijgen een korting van 25% op de golftarieven.